Γυαλιά Ηλίου

Πώς να επιλέξω κατάλληλα γυαλιά ηλίου?

Όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε μία αγορά, σκεφτόμαστε πολλούς παράγοντες για την επιλογή του καταλληλότερου προϊόντος. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολη η επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν την τελική μας απόφαση. Η απόφαση είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν πρόκειται για αξεσουάρ, καθώς υπάρχει μεγάλη πληθώρα προϊόντων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου.

Πώς να επιλέξω γυαλιά ηλίου;

Εφαρμογή

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να διαλέξετε τα πιο κατάλληλα γυαλιά ηλίου είναι η εφαρμογή. Ανάλογα με το πρόσωπο του καθενός, ο σκελετός είναι καλό να έχει το απαραίτητο μέγεθος, έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τους κροτάφους, τα βλέφαρα, τα μάγουλα, τα φρύδια. Η μη σωστή εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει κάποιου είδους δυσανεξία.

Φίλτρα φακού

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι τα φίλτρα φακού. Άλλωστε ο κυρίαρχος και σχετικός με την υγεία μας, λόγος που αγοράζουμε γυαλιά ηλίου είναι η προστασία των ματιών μας, από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Είναι καλό να επιλέγετε γυαλιά ηλίου που φέρει την ετικέτα UV 400, καθώς αυτό σημαίνει προστασία από τις UVA και UVB ακτίνες.

Υλικό κατασκευής

Κάτι ακόμα που θα μπορούσατε να λάβετε υπόψιν, πριν από την αγορά σας, είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα γυαλιά του ηλίου σας. Το υλικό επηρεάζει συνήθως το κόστος και την αντοχή.

Χρώμα φακού

Εκτός, όμως από όλους τους παράγοντες που έχουν σχέση με την υγεία μας, χρειάζεται να υπολογίσουμε και τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον γύρω μας, όταν φοράμε τα γυαλιά μας. Το χρώμα των φακών επηρεάζει το πώς διακρίνετε τις αντιθέσεις των χρωμάτων, καθώς και το ποσοστό του φωτός που εισέρχεται στους οφθαλμούς.

Υλικό σκελετού

Τέλος, ίσως χρειάζεται να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή στο υλικό του σκελετού. Ο σκελετός των γυαλιών θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την άνεση των γυαλιών.